Duik de diepte in van het trainingsacteren

De diepte in met trainingsacteren

In een wat langer dagdeel op een inspirerende Friese locatie inzoomen op wat jij nodig hebt om 'n nóg betere acteur in trainingen te worden en nog meer te kunnen betekenen voor cursisten én het werkveld rondom trainers & trainingsacteurs. Mogelijkheden en kansen om nog meer je eigen stijl neer te kunnen zetten en je steeds vertrouwder te gaan voelen in de weerbarstigheid van de wereld en 't vak van de trainingsacteur!

 

Goed om te weten

Alle verdiepingsmodules op een rij 

1. Meer leren acteren en het geven van feedback

Deze  verdiepingsmodule gaat over het versterken van de speelmogelijkheden. Dieper kijken naar wat jij nodig hebt om een rol optimaal vorm te kunnen geven. Balans vinden tussen spelen en het feedback geven. Method-acting en de Meisner-acteertechniek naast improvisatie,  en andere acteertechnieken. 

Doel; vertrouwder raken met geloofwaardig spelen en flexibeler worden in het schakelen in emoties, naast het geven van effectieve feedback

4. Trainingsacteren in de sector onderwijs

Waar moet je binnen het MBO-, of juist HBO-onderwijs rekening mee houden, en hoe wordt er gewerkt? Praktische zaken zoals  financiën en overleg komen aan de orde. Kennis, flexibiliteit, cases, leerdoelen van studenten, het toespelen daarvan maar ook weerstand, en de samenspraak met de docent, passeren de revue. 

Doel; maatwerk kunnen leveren, positie kunnen bepalen binnen deze sector en de juiste houding aan kunnen nemen

2. Meer leren over werkvormen & communicatie-modellen

Uit de bijbehorende literatuur van de 5 daagse training zoeken we werkvormen en communicatiemodellen die vragen om een toelichting. Als deelnemer mag je verzoeken indienen, bv de methode oplossingsgericht werken of motiverende gespreksvoering uitdiepen. Hetzelfde geldt voor de werkvormen.

Doel;  andere en nieuwe werkvormen en modellen kunnen aandragen en helpen toepassen bij het trainingsacteren in trainingen

5. Trainingsacteren in de zorg & welzijnssector

Wat het werken met  cliënten zoals ouderen of juist jongeren vraagt van een welzijnswerker, en wat je dus moet weten als trainingsacteur. Wat er allemaal speelt in deze sector is een waardevol onderdeel van deze module. Er wordt gebruik gemaakt van een acteur met werkervaring in deze sector, cases zijn toegespitst op de actualiteit.

Doel;  maatwerk kunnen leveren, positie kunnen bepalen binnen deze sector en de juiste houding kunnen aannemen

3. Meer leren over de  3-hoek; trainer, acteur en cursist

Hoe ga je om met de diversiteit in trainers en ook cursisten? Dienstbaar zijn is je werk maar tot hoever ga je?  We kijken naar de grenzen van het vak en naar ieders eigen grenzen. We spelen met de worstcasescenario's en experimenteren met met divers gedrag gekoppeld aan de praktijk. Onderdeel is hoe het geven van feedback vorm krijgt. Wat mag je willen & wensen.

Doel ; positie leren nemen en leiderschap tonen, patronen zoals in de Roos van Leary  & de drama-3-hoek herkennen en in kunnen zetten voor jezelf

6. Meer leren  over weerstand & agressie

Wanneer je als trainingsacteur te maken krijgt met verbale-, of fysieke weerstand treden er vaak allerlei mechanismen in werking.  Daar moet je als professional op bedacht zijn en mee om kunnen gaan. Hoe je dat doet en geloofwaardig kunt blijven spelen leer je in deze verdiepingsmodule. We werken met theorie om gedrag te kunnen begrijpen. De-escalatie bv.

Doel; omgaan met weerstand en agressie voor jezelf en als trainingsacteur, nuttig als je wilt werken voor bv de politie